Iliescu e pregătit de Judecata de Apoi, dar mai are socoteli de încheiat pe Pământ. S-a redeschis „Dosarul Revoluției”

 

Pregătit deja pentru plecarea către lumea cealaltă, Ion Iliescu pare urmărit de fantomele trecutului. Și-a aranjat deja cavoul unde își va dormi somnul de veci, dar morții Revoluției din Decembrie 1989 cer încă explicații… Așadar, Curtea de Apel București a decis miercuri, 25 octombrie,  redeschiderea „Dosarului Revoluției”. În acest dosar, Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu şi Iosif Rus sunt acuzaţi de „săvârşirea infracţiunilor contra umanităţii”.

Curtea de Apel  București a respins cererile și excepțiile invocate de inculpații din „Dosarul Revoluției” și a decis că aceștia trebuie să fie judecați pentru acuzațiile de săvârșire a infracțiunilor contra umanității.

„Respinge cererile şi excepţiile invocate de către inculpatul Iliescu Ion, inculpatul gl.(rtr.) Rus Iosif, Asociaţia 21 Decembrie 1989, Apărător ales, avocat Briciu Vasile pentru părţile civile reprezentate, Apărător ales, avocat Sârbu Alina Cristina, pentru partea civilă Boieşan Radu succesor al persoanei vătămate Boieşan Petru Mircea, Apărători aleşi, avocaţi Popescu Traian şi Ghioca Gheorghe, pentru părţile civile/vătămate Vinersar Mihai Sebastian, Vinersar Elena Georgeta şi Vinersar Silviu Alexandru, Avocat Sârbu Alina Cristina, apărătorul desemnat din oficiu, pentru părţile civile/persoane vătămate asistate şi părţile civile/persoane vătămate Vlase Elena şi Vlase Hortensia, ca neîntemeiate”, este decizia pronunţată, miercuri, 25 octombrie, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, conform realitatea.net.

De ce s-a indus psihoza teroriștilor

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a făcut public rechizitoriul din acest dosar în august 2022. Unul dintre aspectele notabile dezvăluite în acest document este legat de evenimentele din zona orașului Otopeni în timpul Revoluției din 1989.

Un regiment militar a efectuat aproape o jumătate de milion de trageri într-o singură noapte în acea zonă. Registrul Istoric al Regimentului 321 Mecanizat Râmnicu Sărat menționează că s-a consumat o cantitate semnificativă de muniție fără rezultate semnificative în ceea ce privește anihilarea sau capturarea unor “teroriști”. Mai mult, haosul a fost accentuat de implicarea unor civili neinstruiți militar, inclusiv adolescenți, în schimburile de focuri.

“Conţinutul acestui document reprezintă chintesenţa acţiunilor militare din timpul Revoluţiei din decembrie 1989. Aflaţi sub imperiul psihozei terorist-securiste, indusă cu intenţie de factorii decizionali ai CFSN şi ai Consiliului Militar Superior, militarii români, folosiţi în mod intenţionat necorespunzător, au fost implicaţi într-o luptă pe viaţă şi pe moarte cu un duşman inventat de aceiaşi factori amintiţi.

În realitate, probatoriul demonstrează că militarii români au luptat între ei. Toate operaţiunile militare din jurul Aeroportului Internaţional Otopeni au reprezentat o tragică situaţie de foc fratricid. Iese în evidenţă că într-o singură noapte un singur regiment a executat aproape o jumătate de milion de trageri. În acelaşi perimetru s-au aflat concomitent numeroase alte efective ale MApN care, desigur, au purtat şi ele “lupte crâncene” cu teroriştii”, se arată în rechizitoriu, conform realitatea.net.

“Probatoriul administrat a relevat inclusiv faptul că în zona Otopeni-Băneasa, în intervalul 22-30 decembrie, au acţionat în mod haotic şi foarte mulţi civili înarmaţi, neinstruiţi militar, unii chiar fiind adolescenţi. Nici în intervalul menţionat, nici ulterior, la fel ca în toate celelalte zone unde sau desfăşurat \”lupte\”, nu au fost identificaţi aşa-zişii terorişti-securişti sau orice dovezi ale existenţei lor”, mai arată procurorii.

Din analiza tuturor probelor administrate a reieşit că “focul fratricid a reprezentat cauza deceselor şi rănirilor de persoane (…) rezultate şi în această zonă”, neexistând probe care să indice o altă cauză.

Iliescu trebuie să dea socoteală pentru morții și răniții Revoluției din 1989

Rechizitoriul arată că psihoza teroristă indusă populației și manipularea informațiilor au generat situații de foc, cu efecte devastatoare asupra participanților și a civililor implicați în evenimente. Consumul exagerat de muniție a fost semnificativ și denotă efectele profunde ale manipulării informațiilor în perioada revoluției.

“Cercetările efectuate în cauză au demonstrat că, în intervalul de timp 22 decembrie, orele 16:00 – 30 decembrie 1989, au survenit 857 de decese şi 2382 de vătămări fizice, ca urmare a confruntărilor violente din Bucureşti şi principalele oraşe ale României.

Psihoza securist-teroristă a generat numeroase situaţii de foc fratricid, un consum uriaş de muniţie militară, trageri haotice şi, în general, o stare de pericol pentru societate.

În intervalul 22-30 decembrie 1989, forţele MApN au tras aproximativ 12.600.000 de cartuşe, plus sute de obuze trase cu blindatele (tancuri), numeroase lovituri cu aruncătoarele de grenade (AG) şi grenade de mână (ofensive şi defensive)”, se mai menţionează în rechizitoriu.

Ce spune Parchetul General

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a publicat, marţi, pe pagina de Facebook a instituţiei, rechizitoriul din dosarul “Revoluţiei”.

“Revoluţia română din decembrie 1989 reprezintă un moment de maximă importanţă pentru istoria naţională. Având în vedere interesul major al miilor de persoane vătămate şi părţi civile din dosarul 11/P/2014, pentru a fi informate corect cu privire la conţinutul rechizitoriului, precum şi interesul public faţă de împrejurările stabilite prin probe pentru trimiterea în judecată, vol. I al rechizitoriului se publică pe site-ul Ministerului Public”, a informat Parchetul General pe pagina sa de Facebook.

Iniţial, dosarul a fost trimis la Instanţa supremă în aprilie 2019, însă judecătorii l-au restituit la Parchetul Militar pentru remedierea mai multor probleme din rechizitoriu. Toate aceste tergiversări și bâjbâieli au împlinit deja 33 de ani. De ce durează atât de mult…?

Avertizori de Integritate

Learn More →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *