Alertă la Botoșani. Un avion cu 200 de oameni la bord a survolat la mică înălțime orașul. Ce s-a întâmplat, de fapt?

Cursa de joi seara Wizz Air de la Dortmund pentru Iași a aterizat la Suceava din cauza furtunii din zona Iași.

 

Directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuța, a declarat că Cursa Wizz Air Airbus A321 de la Dortmund spre Iași a fost deviată către Aeroportul Suceava din cauza ploii puternice și oraj. La bord se aflau 239 de pasageri și 10 copii.

 

După debarcare, pasagerii au fost informați că vor fi transferați la destinația lor finală, Iași, cu ajutorul unui autocar special pregătit de companie, potrivit News Bucovina.

 

Potrivit flightradar.com cursa Dortmund-Iași a fost redirecționată la Suceava după ce a încercat, fără succes, să aterizeze la Iași.

Echipajul a decis să nu încerce manevra de aterizare pe aeroportul ieșean și s-a îndreptat spre aeroportul de rezervă care este Suceava unde a aterizat la ora 19:53.

 

 

Potrivit site-ului Boarding Pass, mai multe aeronave din zona Moldovei au fost afectate de zona nefavorabilă.

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile de la Iași, trei zboruri care urmau să aterizeze pe aeroportul ieșean joi seara au ajuns pe alte aeroporturi din România. – Zborul Ryanair FR3114 Paris BVA – Iași a făcut cale întoarsă din zona Bacăului și a aterizat pe aeroportul din Cluj Napoca. – De asemenea, zborul TAROM RO707 București – Iași se întoarce din zona Iașului pe aeroportul “Henri Coandă” (Otopeni) din capitala României. – Un alt zbor care nu a putut ateriza la Iași a fost Wizz Air W43656 Dortmund – Iași, acesta a ajuns pe aeroportul “Ștefan cel Mare” din Suceava, după ce a ocolit furtuna prin spațiul aerian moldovenesc

Avertizori de Integritate

Learn More →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *