Copil de 13 ani, vândut de tată pentru bani. Băiatul a ajuns să fie exploatat la o fermă

Totul s-a întâmplat în urma unei discuții aprinse, iar drept pedeapsă individul și-a vândut copilul proprietarului fermei. Acesta a fost lăsat să aibă grijă de animale, pus la munci grele și ținut în condiții greu de imaginat fără să mai fie trimis la școală.

Procurorii DIICOT s-au sesizat și au descins la ferma respectivă. Atât proprietarul cât și tatăl minorului au fost arestați pentru 30 de zile. Copilul se afla internat într-un centru de plasament. 

Căminele morții din Capitală – Noi detalii înfiorătoare au ieșit la iveală: O bătrână s-a înecat cu o banană și a fost ignorată până a murit

“În cauză s-a reţinut că, în octombrie 2022, în urma unei înţelegeri prealabile, unul dintre inculpaţi a transportat persoana vatămată minoră, în vârstă de 13 ani, fiul său, la o fermă de animale situată pe raza judeţului Covasna, unde în schimbul unei sume de bani a predat-o către cel de al doilea inculpat, în scopul obţinerii de beneficii materiale periodice ca urmare a muncii prestate de către minor. Persoana vătămată minoră a fost exploatată prin obligarea la executarea unor munci grele, cazată în condiţii insalubre lipsită de orice activităţi adecvate vârstei. De asemenea, ca urmare a lipsei de îngrijire şi educaţie elementară,  persoana vătămată minoră nu a acumulat cunoştinţe de bază specifice vârstei, nefiind în măsură să scrie sau să citească şi nici să recunoască noţiuni sociale (precum conceptul de bani)”, a transmis DIICOT. 

Persoane vulnerabile exploatate – Zeci de percheziții în București și în 6 județe, inclusiv la instituții publice

Avertizori de Integritate

Learn More →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *