Insula longevității, unde oamenii trăiesc peste 90 de ani. Misterul care i-a uimit pe specialiști, descifrat de cercetători

În inima Mării Egee, într-un colț izolat al Greciei, se află o minunată insulă numită Ikaria, un loc fermecător care a captat atenția cercetătorilor și a stârnit curiozitatea multor oameni, datorită unui fenomen remarcabil: longevitatea remarcabilă a locuitorilor săi, majoritatea reușind să depășească venerabila vârstă de 90 de ani.

Ce este secretul acestei longevități uimitoare? Cercetătorii au studiat stilul de viață și obiceiurile comunității de pe insulă și au descoperit câteva elemente cheie care contribuie la acest fenomen remarcabil.

Unul dintre aspectele distinctive ale locuitorilor de pe Insula Ikaria este dieta lor. Aceștia se bazează în principal pe alimente proaspete, locale și organice, cum ar fi legumele, fructele, peștele, uleiul de măsline și ierburile aromatice. Dieta lor bogată în antioxidanți, fibre și acizi grași sănătoși contribuie la menținerea sănătății și a vitalității pe termen lung.

Un alt factor important este activitatea fizică zilnică. Locuitorii din Ikaria nu se gândesc la fitness în sensul tradițional, ci se bucură de un stil de viață activ și natural. Fie că este vorba de muncă în grădină, plimbări pe dealuri sau dansuri tradiționale, mișcarea face parte integrantă din rutina lor zilnică.

Care sunt cele 4 obiceiuri sanatoase ale persoanelor longevive din toata lumea

Mentalitatea relaxată și lipsa stresului cronice sunt alte caracteristici notabile ale comunității din Ikaria. Oamenii de aici își trăiesc viața într-un ritm mai lent și în armonie cu natura. Această abordare echilibrată și lipsa agitației cotidiene contribuie la sănătatea lor generală și la bunăstarea mentală.

Dincolo de aceste aspecte, cercetătorii bănuiesc că se mai ascunde ceva în spatele acestei longevități remarcabile.  Începând cu anul 2011, grupuri de cardiologi și alți specialiști care au vizitat în mod regulat insula pentru a examina starea de sănătate a locuitorilor și pentru a descoperi secretul longevitații au venit cu o ipoteză ciudată.

Ei au descoperit că nordul insulei are o pondere mai mare a persoanelor care depășesc vârsta de 90 de ani.

Acest lucru i-a intrigat pe oamenii de știință care s-au gândit să analizeze inclusiv compoziția rocilor de pe insulă și au descoperit că există roci de granit în nord și calcar în sud. Conform ipotezei lansate de specialiști, cantitățile mici de raze gamma pe care le emite granitul ar fi benefice pentru sănătatea oamenilor din nordul insulei.

Ipoteza este în continuare supusă dezbaterii, iar până în prezent consensul este că longevitatea localnicilor de pe insulă este rezultatul cumulului de factori mai sus menționați.

SECRETUL unei VIEŢI mai lungi pentru oameni, în ADN-ul unui mamifer care trăieşte 200 de ani

Avertizori de Integritate

Learn More →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *