Președintele Portugaliei a leșinat în timpul unei vizite la Lisabona – Pompierii l-au evacuat pe brațe

De Sousa se afla în aer liber în momentul în care i s-a făcut rău. Președintele s-a prăbușit pur și simplu pe caldarâm în văzul a zeci de oameni care îl înconjurau. Momentul a fost surprins de un martor care filma vizita șefului de stat la Noua Universitate.

Unul dintre oficiali, Fernando Frutuoso de Melo de la serviciul de informare, a spus că de Sousa a vrut să refuze spitalizarea și a insistat că nu intenționează să schimbe programul vizitelor din ziua respectivă.

A fost însă transportat la unitatea medicală pentru investigații.

Ulterior, serviciul de presă al președintelui a emis o declarație oficială explicând cauza amețelii: președintele avea indigestie, simțea greață și slăbiciune.

După ce și-a revenit, președintele portughez a glumit pe seama incidentului. Într-o discuție cu premierul Antonio Costa, acesta a spus „nu mor eu din asta”, scrie publicația Correio da manhía.

Marcelo Rebelo de Sousa este un politician care a condus de două ori Portugalia: în 2016 a câștigat 52% din voturi, în 2021 – aproape 61%. Înainte de aceasta, a condus Partidul Social Democrat, și a fost gazda unui show TV. În 2014, președintele de la acea vreme Cavaco Silva a leșinat în timpul unui discurs dând mari emoții agenților de securitate.

 

Marcelo Rebelo de Sousa teve um mal-estar durante uma visita à Faculdade de Ciências e Tecnologias, localizada na Costa da Caparica.Devido a essa situação, o #PresidentedaRepública foi encaminhado para o Hospital de Santa Cruz, situado em Carnaxide. VER MAIS: #convertcr7 pic.twitter.com/XGDRI6hwjN

— Teu Toy (@CriseQue) July 5, 2023

Avertizori de Integritate

Learn More →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *