Țigările, alcoolul şi sucurile cu zahăr, mai scumpe! Ministrul Finanțelor vrea să crească încasările la bugetul de stat pe seama viciilor românilor

Țigările, alcoolul şi sucurile cu zahăr s-ar putea scumpi de la 1 septembrie. Tot din toamnă, am putea ajunge să plătim mai mult pentru vacanțe sau mesele la restaurant. 

Deficitul bugetar este destul de mare, astfel că guvernanții caută soluții pentru a face rost de bani. Mai exact, Ministrul Finanţelor vrea să crească încasările la bugetul de stat pe seama viciilor românilor. Astfel, din această toamnă este foarte probabil să fim nevoiți să dăm mai mulți bani pentru țigări, băuturi alcoolice și sucuri.

Începând cu 1 septembrie, accizele pentru țigări, jocuri de noroc și băuturi non-alcoolice, precum sucurile, ar putea să crească cu 10%. Totodată, TVA-ul din HORECA ar putea să crească de la 9% la 19%, acest lucru ducând inevitabil la creșterea prețurilor din acest domeniu de activitate. În plus, agricultura și construcțiile ar putea fi afectate de scumpiri în această toamnă, cei care lucrează în aceste domenii urmând să plătească 10% mai mult contribuția pentru sănătate.

Avertizori de Integritate

Learn More →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *