Top 10. Care sunt cele mai pașnice țări din lume. Unde se află România

Islanda s-a clasat pe primul loc în lista pentru 2023 ca fiind cea mai pașnică țară din lume, în timp ce alte două națiuni – Danemarca și Irlanda – îi urmează, ocupând locurile doi și, respectiv, trei în topul celor mai pașnice locuri. Iată lista completă a primelor 10 cele mai pașnice țări din lume:

1. Islanda2. Danemarca3. Irlanda4. Noua Zeelandă5. Austria6. Singapore7. Portugalia8. Slovenia9. Japonia10. Elveția

Din cele 163 de țări enumerate, Statele Unite au ocupat locul 131. Potrivit studiului, Statele Unite au înregistrat a patra cea mai mare creștere globală a ratei omuciderilor, care este “acum de peste șase la 100.000 de persoane și de peste șase ori mai mare decât în majoritatea țărilor din Europa de Vest”.

România a urcat 4 locuri față de anul trecut, până pe 31 (22 în Europa), fiind una dintre puținele țări în care situația s-a îmbunătățit.

Potrivit Institutului pentru Economie și Pace, decalajul dintre țările cele mai puțin pașnice și cele mai pașnice continuă să crească. Din 2008, cele mai puțin pașnice 25 de țări au scăzut în medie cu 12,1%, în timp ce cele mai pașnice 25 de țări s-au îmbunătățit cu 4,3%.

Avertizori de Integritate

Learn More →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *