Consiliera Gabrielei Firea s-a autosuspendat din funcție, în urma scandalului legat de azilul groazei

”Pentru a nu afecta percepția publică privind activitatea ministrului Gabriela Firea și a ministerului, doamna G. L. a solicitat astăzi (vineri – N.R.) suspendarea contractului de muncă pentru funcția de consilier al ministrului, pe perioada desfășurării anchetei (…) Ministrul Gabriela Firea nu are implicare în acest caz și nu a avut cunoștință despre activitatea centrelor menționate în această anchetă. Facem mențiunea că situația juridică a doamnei G. L. nu s-a schimbat, având în continuare calitatea de martor în această anchetă. Doamna G.L., care a avut legături cu asociația din dosar o scurtă perioadă și pe o funcție onorifică, dar nu a lucrat niciodată la căminele de bătrâni și nici nu a cunoscut activitatea acestora, a pus la dispoziția organelor de cercetare toate informațiile pe care le deține și este în continuare la dispoziția instituțiilor pentru a oferi explicațiile necesare”, se arată în comunicat, potrivit Realitatea Plus.

Ligia Gheorghe a fost citată ca martor în dosarul anchetei legate de abuzurile la care au fost supuși 100 de bătrâni din trei cămine din apropierea Capitalei. Miercuri, la declanșarea unor percheziții de amploare, au fost reținute 24 de persoane.

Ligia Gheorghe a fost vicepreședinte al Asociației Sfântul Gabriel cel Viteaz, cea care deține unul dintre centrele cu probleme, în perioada 2020 – martie 2023, când a ajuns la Ministerul Familiei. â

Avertizori de Integritate

Learn More →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *