Vremea se schimbă radical în Capitală! Anunțul făcut de meteorologi pentru orele următoare – Mare parte din țară, sub cod galben și portocaliu

Potrivit sursei citate, în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 10…15 l/mp și izolat 20…30 l/mp.

Temperatura maximă, în scădere față de intervalul anterior, se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 17…18 grade.

“Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice”, transmit meteorologii, în informarea publicată astăzi.

Situația nu  este mai bună nici la nivelul țării, și asta deoarece vremea se înrăutățește, avertizează meteorologii. Ei au emis, vineri dimineață, o avertizare meteorologică de tip Cod galben și portocaliu de instabilitate atmosferică, valabilă pentru mai multe zone din țară. 

Astfel, în intervalul 7 iulie, ora 12:00 – 8 iulie, ora 10:00, a fost emis un Cod galben de instabilitate atmosferică.

În Transilvania, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și a zonei montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (viteze în general de 55…65 km/h), vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

“Vineri (7 iulie) disconfortul termic se va menține pe alocuri ridicat în Muntenia și Oltenia, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități”, au transmis reprezentanții ANM.

Totodată, a fost emis și un Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, valabil în intervalul 7 iulie, ora 14:00 – 8 iulie, ora 6:00.

În intervalul menționat, în sudul și sud-estul Transilvaniei și local în Muntenia vor fi averse torențiale, descărcări electrice și vijelii, iar în intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp.

 

Avertizori de Integritate

Learn More →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *