Reîncepe scandalul cu maghiarii. 150 de cruci ostășești românești vor fi ridicate în Cimitirul Valea Uzului

Totul după ce, la finalul lunii trecute, crucile soldaților români au fost scoase din pământ in urma unei decizii a instantei care le permitea maghiarilor sa le elimine. 

Inițiativa aparține Asociației Calea Neamului, condusă de medicul Mihai Tîrnoveanu. Gestul vine după ce Primăria Dărmăneşti a înlăturat crucile ridicate în memoria eroilor români din cimitirul de la Valea Uzului, ca urmare a unei hotărâri definitive a Curţii de Apel Bacău.

„Să nu aveţi teamă şi să nu vă lăsaţi înşelaţi! Resping cu fermitate toate aşa-zisele negocieri care s-au făcut între reprezentanţii judeţului Harghita şi Bacău cu privire la Cimitirul Internaţional al Eroilor Valea Uzului!” a declarat organizatorul protestului.

Recent reprezentanţi ai autorităţilor locale din Harghita şi Bacău, precum şi ai Ministerului Apărării Naţionale au avut o întâlnire în care s-a ajuns la un acord conform căruia toate naţiunile care au luptat în Valea Uzului sa aibă locuri delimitate în care se vor desfăşura în viitor ceremoniile de comemorare.

Cimitirul a fost sfințit în anul 2019, când s-au finalizat lucrările. Atunci a fost un scandal uriaș cu etnicii maghiari din Harghita, care au vrut să blocheze intrarea în cimitir a românilor.

Avertizori de Integritate

Learn More →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *