Un român a cucerit Statele Unite cu mașini de colecție. Cum a încins bătrâna Dacie 1300 șoselele de dincolo de ocean

Dacia 1300, Dacia Martini și două mașini ARO. Sunt doar câteva dintre bijuteriile pe patru roți cu care se mândrește Eduard Palaghiță.

 „Mi-am dorit să am ceva care să îmi aducă aminte de copilărie, când am copilărit în România. Mama, bunica, au avut Dacie, 86 de mașini pe stradă erau Dacii” spune românul pasionat de mașini retro.

Românul stabilit în Statele Unite de 28 de ani și-a dus pasiunea pentru mașinile de colecție pe cele mai înalte culmi. Iar americanii nu au trecut cu vederea automobilele impresionante. Dacia 1300 a fost folosită în serialele Gotham și tot cu ea Eduard a traversat în 10 zile celebra șosea Route Sixty Six. Iar în 2021, atât Dacia, cât şi ARO au fost folosite pentru serialul Bull, filmat la New York.

De mai bine de un an, românul și-a mărit colecția cu o Dacia 1304 Papuc, salvată de la casare și recondiționată. De atunci, mașina a stârnit interesul multora, dar Eduard nu s-a putut despărți de noua lui mașină. Iar, recent, a participat și la o expoziție auto în Manhattan, unde mașina a făcut furori printre pasionați. 

Avertizori de Integritate

Learn More →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *