Weekend de foc pentru polițiștii români. Oamenii legii au prins în flagrant 162 de autori de infracțiuni în numai 24 de ore

 La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 933 de posibile infracțiuni, 21% dintre acestea fiind din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică formate din polițiști și jandarmi au prins în flagrant 162 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 154 de fapte penale, iar față de 59 de persoane au fost dispuse măsuri preventive.

Ieri, au fost depistate 12 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii rutieri au fost prezenți în teren pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Au fost retrase 351 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 677 permise de conducere, dintre care 87 pentru consum de alcool, iar 14 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise, informează Uniunea Militarilor si Politistilor “Mihai Viteazul”.

Polițiștii și jandarmii au constatat 9.644 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 3,4 milioane de lei.

Cele mai multe intervenții ale pompierilor, respectiv 1.326 au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență. De asemenea, au acționat pentru stingerea a 88 de incendii și au efectuat 10 misiuni pentru descarcerare.

Pe parcursul intervențiilor acestora au fost salvate 8 persoane.

Totodată, pompierii au efectuat 152 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind aplicate 633 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 623.800 lei.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 21 misiuni aero-medicale, fiind salvate 16 persoane aflate în situații de urgență, iar polițiștii au acționat pentru salvarea unei persoane, aflată într-o situație critică.

În ultimele 24 de ore, un cetățean ucrainean a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.423 cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

Totodată, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 137.561 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 93 permise de ședere fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 29,9%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 37.027 de mijloace de transport și 148.303 persoane, dintre care 16.144 de cetățeni ucraineni.

Avertizori de Integritate

Learn More →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *