Cea mai simplă rețetă de ouă umplute. Ouăle clasice făcute cu maioneză, muștar și arpagic proaspăt și mărar rămân irezistibile și pentru cei mai mari gurmanzi. Sunt un aperitiv simplu și delicios. Iată o rețetă extrem de simplă și rapidă.
Cea mai simplă rețetă de ouă umplute – Ingrediente
1 duzină de ouă (12 bucăți)
1/3 cană maioneză
1 lingură muștar sau muștar de Dijon
1 linguriță de arpagic proaspăt tocat
1 linguriță mărar proaspăt tocat
1/2 linguriță sare grunjoasă
1/4 linguriță piper negru măcinat
Se adaugă ierburi tocate, pentru decor
Cea mai simplă rețetă de ouă umplute – Mod de preparare
Puneți ouăle într-o cratiță mare cu apă rece. Le fierbem tari, aproximativ 10-12 minute. Scurgeți apa și lăsați-le să se răcească complet.
Curățați ouăle și tăiați-le în jumătate. Scoateți ușor gălbenușurile cu o lingură și puneți-le într-un castron.
Adăugați maioneză, muștar, ierburi, sare și piper. Pasați și amestecați cu o furculiță până se omogenizează.
Folosiți o lingură sau o pungă pentru a umple fiecare ou cu crema obținută. Ouăle se ornează cu ierburi tocate.
Păstrați ouăle la frigider înainte de servire, nu mai mult de 24 de ore.