Cercetările sugerează că, dacă sunt consumate pe stomacul gol, acestea pot asista în procesul de ardere a grăsimilor. Mai mult decât atât, mamele pot utiliza boabele de cafea pentru a ameliora problemele digestive ale copiilor.
Un studiu realizat de Universitatea din Granada a revelat că boabele de cafea dețin proprietăți antioxidante excepționale, cu o putere de aproximativ 500 de ori mai mare decât cea a vitaminei C.
O mină de aur în ceea ce privește antioxidanții
Boabele de cafea sunt încărcate cu antioxidanți eficienți, dintre care cel mai prezent este acidul clorogenic. Acesta face parte dintr-o clasă de polifenoli care promovează sănătatea, conform healthline.com.
Cercetările au evidențiat că acidul clorogenic poate ajuta la scăderea riscului de a dezvolta diabet și poate lupta împotriva inflamației. De asemenea, există studii care sugerează că acesta poate avea proprietăți anticancerigene.
Cafeaua este una dintre principalele surse de cofeină, un stimulent natural găsit într-o gamă variată de alimente și băuturi, inclusiv ceai.
În medie, opt boabe de cafea conțin o cantitate de cofeină similară cu cea dintr-o ceașcă de cafea.
Cofeina din boabele de cafea întregi este absorbită mai rapid de corp decât cea din cafeaua preparată.
Cofeina are capacitatea de a stimula energia, vigilența, dispoziția, memoria și performanța.
Mecanismul de acțiune al cofeinei se bazează pe inhibarea adenozinei, un hormon care induce stări de somnolență și oboseală.
Totuși, este important de menționat că boabele de cafea trebuie consumate cu moderație și se recomandă consultarea unui specialist înainte de a iniția o cură cu acestea.