Studiu: Nouă metode pentru a impulsiona cercetarea științifică în universitățile din Transilvania

Universitatea clujeană se află pe primul loc în România, pe locul 15 în Europa de Est și pe locul 260, potrivit QS World University Rankings. De asemenea, universitatea clujeană se află printre primele 1.000 din lume în clasamentul realizat de Centre for World University Ranking.

Universitatea clujeană a obținut o finanțare europeană prin intermediul PNRR, cu ajutorul căreia a creat Centrul Regional Nord-Vest de Orientare în Carieră al Cercetătorilor UBB-CORE. Acest centru face parte dintr-on rețea națională de opt centre de profil și îi sprijină în carieră și oferă resurse cercetătorilor științifici, precum și cadrelor didactice din universităților din Transilvania, cu precădere celor din Regiunea de Nord-Vest, adică din județele Cluj, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Bihor, Maramureș și Satu Mare. Principalul partener al Universității Babeș-Bolyai în acest proiect este Universitatea din Oradea.

Pentru a stabili un plan coerent de sprijin pentru dezvoltarea carierelor cercetătorilor științifici și cadrelor didactice universitare, specialiștii Centrului Regional Nord-Vest de Orientare în Carieră al Cercetătorilor UBB-CORE au început cu o diagnoză a situației actuale, iar apoi au identificat nouă măsuri necesare pentru stimularea cercetării.

Diagnoza realizată în urma unei anchete pe bază de chestionar, a implicat investigarea mecanismelor implicate în motivația și angajamentul în cariera cercetătorilor științifici și cadrelor didactice, identificarea resurselor și a provocărilor implicate în managementul carierei de cercetare, precum și realizarea unor profile motivaționale relevante pentru activitatea de cercetare.

Citește continuarea pe clujtoday.ro

Avertizori de Integritate

Learn More →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *