Rețea de șarlatani online percheziționată la sânge de polițiști. Ce strategie aveau țeparii care vindeau falsuri de firmă online

 

Mai multe adrese din județul Prahova au fost vizitate pe nepusă masă de polițiști marți dimineață, fiind implicate într-un dosar penal de comercializarea de accesorii contrafăcute pentru telefoane mobile, prezentate în mod fals drept originale ale unor mărci cunoscute.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice pun în executare trei mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Ploiești și în orașul Urlați.

Trei mandate de percheziții domiciliare puse în executare

Polițiștii au ajuns marți dimineață atât la domiciliile, cât și la sediul și punctul de lucru ale unui agent economic, persoanelor bănuite de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, informează IGPR, conform realitatea.net.

Ce strategie aveau șarlatanii din online

„Afacerea” ileagală, bazată pe țepe, ar fi mers brici din noiembrie 2022, până în prezent. Cei implicați ofereau spre vânzare, prin intermediul unui magazin online, dar și al unui punct de lucru fizic, aparținând unei societăți comerciale cu sediul în municipiul Ploiești, accesorii pentru telefoane mobile inscripționate cu însemnele unor mărci protejate, despre care există suspiciunea rezonabilă că sunt contrafăcute, conform indicațiilor titularilor de marcă, dar și raportat la prețurile practicate.

Totodată, Poliția a anunțat că vor fi puse în executare două mandate de aducere.

Avertizori de Integritate

Learn More →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *