GAURĂ în bugetul de stat! Companiile de pe piața deşeurilor reciclabile şi a construcţiilor au cauzat prejudiciu de peste 8,2 milioane de lei

GAURĂ în bugetul de stat! Companiile de pe piața deşeurilor reciclabile şi a construcţiilor au cauzat prejudiciu de peste 8,2 milioane de lei. 

Inspectorii Direcţiei generale antifraudă fiscală (DGAF) din cadrul ANAF au efectuat în luna octombrie a acestui an acţiuni de control la societăţi comerciale din Bucureşti-Ilfov care activează pe piaţa de operatori deşeuri reciclabile şi prestări de servicii în domeniul construcţiilor.

“Societăţile verificate au înregistrat în evidenţele contabile achiziţii fictive de bunuri sau servicii de la diferite persoane fizice şi juridice, procedând astfel la diminuarea impozitelor şi taxelor datorate bugetului general consolidat al statului şi crearea unei aparenţe licite a tranzacţiilor. Prejudiciul adus bugetului de stat este de 8,2 milioane de lei, reprezentând taxă pe valoare adaugată şi impozit pe profit.

Pentru continuarea cercetărilor au fost sesizate organele de urmărire penală, în conformitate cu prevederile Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale”, subliniază ANAF, notează Realitatea PLUS. 

 

Avertizori de Integritate

Learn More →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *