Angajata unei primării vindea posturi „călduțe”! A strâns mite de peste 40.000 de euro!

Angajata unei primări din județul Iași a fost trimisă după gratii pentru 13 mite de peste 40.000 de euro. Femeia lua bani de la diverse persoane cărora le promitea posturi în cadrul primăriei Pașcani sau a poliției locale

 

Angajata unei primării din județul Iași, condamnată pentru mai multe mite de peste 40.000 de euro. Cei care au denunțat-o sunt chiar două persoane, soț și soție, care i-au dat mită femeii 4000 de euro. Denunțătorii au fos la rândul lor condamnați.

 

Femeia promitea posturi “călduțe”

Ieşeanca a fost condamnată după ce a promis mai multor persoane angajarea în posturi “călduţe” la stat.

Femeia a încasat banii de la oameni, iar apoi i-a lăsat cu ochii în soare. Deşi se afla la prima abatere de acest fel, judecătorii au apreciat că pedeapsa aplicată trebuie executată în regim de detenţie, scrie Ziarul de Iași.

Procurorii au reţinut în sarcina femeii 13 infracţiuni de trafic de influenţă, comise în perioada septembrie 2019/iulie 2021.

 

Cum acționa femeia

Angajată în cadrul registraturii primăriei Paşcani, femeia le dădea de înţeles victimelor că le poate găsi locuri de muncă în cadrul instituţiei sau a poliţiei locale. Totul se făcea contra unei sume de bani pentru că „aşa se fac angajările pe posturi de bugetari”.

Banii, ar fi declarat femeia, ar fi urmat să fie împărţiţi cu mai multe persoane de care depindeau angajările. În total, femeia a obţinut de la victimele sale sume de peste 40.000 de euro.

 

Procurorii au demarat ancheta bazându-se pe mărturiile a două victime, soţ şi soţie. Cei doi ar fi urmat să fie angajaţi în cadrul Poliţiei Locale Paşcani, respectiv la registratura primăriei, relatează Realitatea.net

 

 

 

 

Avertizori de Integritate

Learn More →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *