Război în Ucraina – Ziua 636 – Un nou ajutor militar pentru Ucraina din partea SUA în valoare de 100 de milioane de dolari

Lloyd Austin a subliniat angajamentul Statelor Unite față de Ucraina în timpul întâlnirii cu președintele Volodimir Zelenski. El i-a transmis președintelui Zelenski că Statele Unite vor rămâne alături de Ucraina pe termen lung.

Președintele Zelenski a apreciat vizita lui Austin și a menționat că aceasta reprezintă un semnal foarte important pentru Ucraina. El a exprimat încrederea în sprijinul continuu din partea Statelor Unite.

Această inițiativă face parte dintr-un efort mai larg de asistență acordată Ucrainei de către SUA în contextul conflictului cu Rusia. Până în acest moment, SUA au furnizat Ucrainei asistență de securitate în valoare de peste 44 de miliarde de dolari, de la izbucnirea conflictului în februarie 2022.

În plus, este planificată o conferință comună Ucraina-SUA privind industria militară la Washington, programată pentru 6 și 7 decembrie, cu scopul de a susține producția internă de arme a Ucrainei în contextul apropiat al celor doi ani de conflict.

 

 

 

Avertizori de Integritate

Learn More →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *