Zi crucială pentru Dumitru Buzatu. Fostul baron de Vaslui află dacă rămâne sau nu în spatele gratiilor

Este vorba despre decizia luată de Tribunalul Iași prin care Dumitru Buzatu rămânea în arest pentru următoarele 30 de zile iar complicele său era lăsat sub control judiciar. Magistrații de la Curtea de Apel Iași, la solicitarea procurorilor de la Direcția Națională Anticorupție, au decis să trimită această cauză spre rejudecare. Cu alte cuvinte, aceștia au desființat această sentință dată în primă instanță iar procesul în acest caz va trebui luat de la capăt. Vorbim în acest caz despre o decizie definitivă.

Această informație vine în contextul în care aflăm că sediul PSD Vaslui este într-un litigiu în momentul de față. Mai exact, organizația județeană riscă să fie evacuată din sediul în care își desfășoară activitatea și asta pentru că – susține administratorul spațiului – chiria nu ar mai fi fost plătită în ultimele 3 luni, fapt care a dus la acumularea de datorii. 

Tribunalul Vaslui a emis, pe 23 septembrie, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Buzatu pentru luare de mită, însă acesta a contestat soluţia. Ulterior, magistraţii Curţii de Apel Iaşi au respins contestaţia depusă de avocatul lui Dumitru Buzatu.Buzatu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii acestuia, după ce i-ar fi primit într-un restaurant.

Citește și Savin “Farmazon”, denunțătorul baronului Buzatu, audiat la această oră de către procurorii DNA

Avertizori de Integritate

Learn More →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *