Deși NU poate justifica o AVERE de 6 milioane de euro, a fost promovată judecător la CURTEA DE APEL BUCUREȘTI

Deși NU poate justifica o AVERE de 6 milioane de euro, a fost promovată judecător la CURTEA DE APEL BUCUREȘTI. Judecătoarea fusese cercetată de DIICOT într-un dosar în care era implicat și omul de afaceri Remus Truică.

Judecătoarea Gabriela Cristina Mazilu, acuzată de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) că nu justifică peste 6 milioane de euro, a fost promovată de CSM la Curtea de Apel Bucureşti, notează Monitorul de București care citează Realitatea PLUS și Adevărul.

Secţia pentru judecători a CSM la Curtea de Apel Bucureşti a promovat-o pe Gabriela Mazilu începând cu ianuarie 2024, potrivit ordinii de zi soluţionate din data de 21 noiembrie 2023. CSM a aprobat transferul judecătoarei de la Tribunalul Bucureşti la Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit portalului Curţii de Apel Bucureşti, judecătoarea Mazilu figurează deja în componenţa Secţiei a 5-a Civile de la Curtea de Apel Bucureşti, însă potrivit evidenţei judecătorilor de pe site-ul CSM, aceasta figurează la Tribunalul Bucureşti, potrivit adevarul.ro.

Sursele judiciare au transmis că judecătoarea a fost delegată de câteva luni de la Curtea de Apel București, iar acum CSM a formalizat statutul ei.

Judecătoarea, cercetată încă din 2015

Potrivit surselor citate, la începutul lunii octombrie 2023, ANI anunţa că inspectorii au constatat o diferenţă nejustificată de peste 6 milioane de euro, între averea dobândită și veniturile realizate ale Gabrielei Cristina Mazilu, judecătoare la Tribunalul Bucureşti, fost magistrat la Judecătoria Sectorului 4.

În aceeași situație s-a aflat și Ionuţ-Victor Nicoreşteanu, funcţionar public cu statut special în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. Inspectorii ANI au identificat o diferență de aproximativ 250.000 euro între averea dobândită și veniturile realizate.

ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către cei doi.

Judecătoarea Gabriela Cristina Mazilu şi Ionel Victor Nicoreşteanu au fost cercetaţi de DIICOT și în anul 2015 într-un dosar privind credite frauduloase luate de la BRD, în care era implicat şi omul de afaceri Remus Truică, mai informează Monitorul de București. 

Simona David

Learn More →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *