Șeful IPJ Maramureș era în concediu când Cherecheș fugea din România. Ce spune ministrul de Interne, Cătălin Predoiu

Șeful IPJ Maramureș era în concediu când Cherecheș fugea din România. Ce spune ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, surprins de acest lucru. Cherecheș și-ar fi pregătit detaliat fuga de sub nasul autorităților române. Ce avea asupra lui: 

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a fost întrebat, în conferinţa de presă, dacă existau informaţii înainte de fuga lui Cătălin Cherecheş, primarul din Baia Mare, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare.

“Informaţii ca atare nu au existat, dar eu am considerat că Poliţia Maramureş trebuia să fie mai atentă, proactivă. Mi-am pus întrebarea de ce un membru al IPJ Maramureş important acolo şi-a luat concediu exact în acele zile. Dar această chestiune o va lămuri ancheta în curs”, a spus ministrul de Interne, precizând că se referă la “cel care ţinea locul şefului”, pe care l-a “îndepărtat din funcţie imediat”, iar meritele aparțin polițiștilor străini

Ministrul Afacerilor Interne a spus că nu vrea să comenteze mai mult pentru a nu părea că îşi arogă “nişte merite, care până la urmă aparţin poliţiştilor români, maghiari şi germani”.

“Pe baza unor informaţii care au fost coroborate între poliţişti români, maghiari şi germani s-a refăcut traseul fugii, s-au localizat adresele la care a poposit în această deplasare şi, în final, s-a organizat o supraveghere în limita legii acolo unde a staţionat până a avut tentativa, se pare, de a se deplasa într-o altă localitate”, a declarat ministrul Cătălin Predoiu, citat de Monitorul de București.

Ce spune Predoiu despre rănile lui Cherecheș

Referitor la rănile de pe faţa primarului fugar, Predoiu a spus că nu cunoaşte “provenienţa” acestora şi că a văzut poza pe care “se pare” poliţiştii germani au oferit-o. Ministrul a adăugat totuşi că primarul s-ar fi rănit “în cursul încercării de a scăpa de legitimare”, dar că nu ştie cu precizie.

De asemenea, ministrul Cătălin Predoiu a mai declarat că procedurile de aducere în ţară a fugarului sunt în curs, dar nu a putut preciza când se va întâmpla acest lucru, menţionând că mai multe instituţii, unele din afara ţării, lucrează în acest sens.

Referitor la încrederea în autorităţile de frontieră după fuga primarului din Baia Mare, ministrul Predoiu a subliniat că acesta “este un caz izolat” şi nu este reprezentativ pentru tot sistemul.

“Astfel de situaţii sunt în toate statele UE, sunt persoane care reuşesc să scape de controlul de frontieră. România este o ţară cu performanţe, ca să nu spun de top trei, de top cinci în protecţia frontierelor în Europa. Un caz de astfel de notorietate nu presupune că sunt multe altele”, a mai afirmat ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, citat în continuare de Monitorul de București.

Primarul fugar Cătălin Cherecheș pare să-și fi pregătit dispariția din țară, înainte de fi condamnat definitiv.

Fugarul Cătălin Cherecheș avea asupra sa o carte de identitate de Italia, dar și sume de bani, respectiv: 3.265 de euro, aproximativ 150 de euro în forinți și aprox. 320 de euro echivalent în lei, relatează Monitorul de București.

Ioana Mitro

Learn More →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *