În postarea sa, generalul Dănilă a menționat că motivele reale ale acestei Ordonanțe vor deveni mai clare în urma derulării achizițiilor specifice, cu referire la cele cu „rază scurtă și foarte scurtă” și la corvete sau nave de patrulare.
În sprijinul afirmațiilor sale, a oferit un link către Ordonanţa de urgenţă nr. 124/2023, publicată în Monitorul Oficial la finalul anului 2023, care privește derularea operaţiunilor de cooperare tehnologică şi industrială în domeniile apărării şi securităţii.
![](https://avertizori-deintegritate.ro/wp-content/uploads/2024/01/Captura-1-300x173.jpg)
Generalul Dănilă a atras atenția și asupra unei aparente lipse de transparență în procesul de achiziții, evidențiind o preocupare pentru modul în care România îndeplinește cerințele Directivei 81 a Comisiei Europene, potrivit informațiilor Cetățeanul.
Aceasta se referă la „tratamentul nediscriminatoriu” și „transparența” ca criterii esențiale în procesele de achiziții, subliniind că acestea sunt adesea încălcate la fiecare pas.
În continuare, generalul Dănilă a declarat că, nefiind specialist în domeniul achizițiilor de armament, s-a consultat cu un expert cu experiență în acest domeniu, care a ales să părăsească România acum mulți ani, fiind deziluzionat de lupta sa împotriva corupției în cadrul Armatei Române, mai relatează Cetățeanul.ro.
În final, semnalul de alarmă tras de generalul Ștefan Dănilă pune în discuție integritatea proceselor de achiziții de armament din România și aduce în prim-plan necesitatea unei transparențe sporite și a unei gestionări corecte a resurselor în acest sector crucial pentru securitatea națională.