Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu vicepremierul moldovean pentru Integrare Europeană. Ce au discutat cei doi oficiali

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a subliniat din nou angajamentul României în sprijinirea parcursului european al românilor din Republica Moldova în cadrul unei întâlniri importante cu vicepremierul pentru Integrare Europeană al țării vecine. Preocuparea pentru consolidarea relațiilor bilaterale și pentru sprijinirea aspirațiilor europene ale locuitorilor de peste Prut reprezintă un pilon important al politicii externe a României.

În cadrul discuțiilor purtate cu vicepremierul pentru Integrare Europeană al Republicii Moldova, Nicolae Ciucă a accentuat importanța continuării cooperării și susținerii reciproce între cele două țări. Afirmând sprijinul constant al României pentru parcursul european al cetățenilor moldoveni, președintele Senatului a subliniat importanța consolidării parteneriatului strategic și a intensificării eforturilor comune pentru promovarea valorilor europene și a integrării europene a Republicii Moldova.

Un oraș din România a ajuns în Top 10 al celor mai bune orașe de locuit din Europa -și nu este București

„Mi-a făcut plăcere să mă întâlnesc, astăzi, cu Cristina Gherasimov, viceprim-ministră pentru Integrare Europeană a Republicii Moldova, în prima ei vizită externă de la preluarea funcției. Am asigurat-o de continuarea susținerii pe care Parlamentul nostru o acordă Republicii Moldova în plan european.Sprijinul nostru constă în pregătirea cadrului de negocieri dintre Chișinău și Bruxelles, identificarea de specialiști care pot sprijini buna funcționare a administrației publice de peste Prut și o pregătirea unei agende de reforme necesare.Apreciem adoptarea recentă a Planului de acțiuni pentru aderarea Republicii Moldova la UE și încurajăm implementarea măsurilor cu care guvernul de la Chișinău s-a angajat în fața Comisiei Europene, în această fază a procesului de aderare”, a scris Nicolae Ciucă pe pagina sa de Facebook. âGrecia va oferi excursii gratuite în Rodos turiștilor prinși în incendiile de anul trecut

Avertizori de Integritate

Learn More →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *