Piatra prețioasă a lunii februarie. Este asociată cu virtuți precum calmul, claritatea mentală și protecția

Ametistul, cu nuanțele sale de mov și violet, a captivat imaginația oamenilor încă din cele mai vechi timpuri. În mitologia greacă, povestea ametistului are rădăcini adânci, scrie Click.ro care citează un post TV.

Astfel, se spune că Diana, zeița vânătorii și a lunii, l-a transformat pe tânărul pe nume Ametist într-o statuie de cristal pentru a-l proteja de furia zeului vinului, Bacchus. Înduioșat de transformare, Bacchus a vărsat vin peste piatra mov, conferindu-i astfel nuanțele unice pe care le cunoaștem astăzi.

Ametistul este considerat piatra de naștere a lunii februarie și este asociat cu virtuți precum calmul, claritatea mentală și protecția. Se spune că această piatră prețioasă poartă puteri de vindecare și protecție împotriva energiilor negative.

Potrivit unei legende străvechi, Sfântul Valentin, cunoscut și sub numele de Sfântul Valentin de Terni, a fost un preot creștin care a trăit în timpul Imperiului Roman. Într-o perioadă de persecuții împotriva creștinilor, Sfântul Valentin a încălcat interdicțiile impuse de împărat și a continuat să oficieze căsătorii secrete pentru tinerii îndrăgostiți. 

 

Avertizori de Integritate

Learn More →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *