Scandalul fostului șef Unifarm: Bătălia pentru salariu și sporuri de conducere după ce a fost condamnat pentru mită

Adrian Ionel, fostul șef al Unifarm, a fost condamnat pentru că a primit o șpagă în valoare de aproape 800.000 de euro. Cu toate acestea, el își dorește să primească înapoi salariile și sporurile de conducere pe care le-a avut înainte de a fi demis din funcție.

Chiar dacă judecătorii au respins cererea sa de despăgubire în valoare de aproximativ 500.000 de lei, Ionel persistă în demersurile sale, sperând să obțină susținere din partea instanțelor de judecată.

O luptă juridică în „căutarea” despăgubirii

Adrian Ionel a fost condamnat inițial la aproape 7 ani de închisoare, însă ulterior, în apel, pedeapsa i-a fost redusă la un an cu amânarea executării, întrucât instanța a stabilit că Unifarm SA nu este autoritate contractantă și prin urmare, nu era obligată să organizeze licitații publice.

Astfel, Adrian Ionel a fost absolvit de acuzația de abuz în serviciu, singura faptă pentru care a fost găsit vinovat fiind cea de falsificare a datelor contractelor pentru achiziția de echipamente medicale.

Cu toate acestea, Ionel consideră că ar trebui despăgubit pentru perioada în care a fost subiectul investigațiilor din acest dosar. Astfel, el a solicitat instanței să primească 39 de salarii de director Unifarm, în valoare totală de aproximativ 500.000 de lei.

Cu toate că cererea sa a fost respinsă atât la nivel de tribunal, cât și la Curtea de Apel București, Ionel nu renunță și deschide o acțiune separată, cerând ajutor public judiciar pentru a-și susține cheltuielile de judecată în această nouă etapă.

Motivația instanței pentru respingerea pretențiilor lui Ionel a fost aceea că acesta nu a putut dovedi că a fost dat afară „în mod intempestiv” de la Unifarm.

Mai mult, instanța a subliniat că nu există dovezi că contractul său de mandat a fost revocat de către companie și că suspendarea sa din funcție nu reprezintă o modalitate de stingere a contractului. Prin urmare, instanța a concluzionat că Ionel nu este îndreptățit să primească despăgubiri pentru presupusa sa concediere nelegală, relatează Realitatea PLUS.

În ciuda deciziei instanței, Adrian Ionel persistă în eforturile sale de a-și revendica drepturile, continuând să se lupte pentru a obține compensația financiară pe care o cere.

Procesul său este încă în desfășurare, iar deciziile viitoare ale instanțelor de judecată vor determina în cele din urmă dacă Ionel va primi sau nu sumele pe care le solicită.

Avertizori de Integritate

Learn More →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *