Această ciulama este nu doar o opțiune perfectă pentru perioada de post, dar reprezintă și o modalitate sănătoasă de a completa dieta și a elimina monotonia din preparatele culinare, aducând prospețime și bucurie în timpul acestei perioade de reflectare și purificare spirituală.
Astfel, o porție generoasă de ciulama de ciuperci poate fi consumată cu încredere în timpul Postului Paștelui, oferindu-le celor care țin post o alternativă apetisantă și echilibrată din punct de vedere nutrițional.
Pentru a prepara două porţii ai nevoie de:
– 500 grame ciuperci champignon,
– o ceapă,
– 2 căţei de usturoi,
– 2 linguri de făină,
– 50 ml ulei,
– pătrunjel,
– sare,
– piper.
Mod de preparare:
Se taie ceapa mărunt şi se pune la călit. Când a devenit aurie, se adaugă ciupercile curăţate şi tăiate feliuţe. Se lasă pe foc să fiarbă în suc propriu, acoperind vasul cu un capac.
Se adaugă făina, puţină apă cât să le acopere şi usturoiul tocat mărunt.
Se lasă pe foc să mai dea în clocot de câteva ori, apoi se opreşte focul.
Se condimentează cu sare şi piper.
Se serveşte fierbinte, ornată cu pătrunjel, alături de mămăligă.
Un detectiv particular a dezvăluit greșeala pe care o fac întotdeauna bărbații care înșală