Dosar de corupție în Gorj: Executor judecătoresc acuzat de devalizarea Complexului Energetic Oltenia

Un executor judecătoresc din Gorj se află în centrul unui dosar incendiar, după ce a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Matei Cosmin Catrinoiu, alături de complici, este acuzat că ar fi încercat să efectueze executări silite ilegale în dauna Complexului Energetic Oltenia, într-o tentativă de devalizare a companiei de stat.

Executor judecătoresc trimis în judecată de DNA

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, între septembrie 2018 și aprilie 2022, Catrinoiu, în calitate de executor judecătoresc, ar fi cauzat un prejudiciu companiei de aproximativ 1.205.497 lei, prin acte care au încălcat flagrant prevederile legale, toate în timp ce încerca să obțină beneficii necuvenite pentru el și complicii săi.

Investigația a relevat că hotărârile judecătorești asupra cărora s-au desfășurat procedurile de executare silită fie nu ar fi avut statutul de titluri executorii, fie ar fi vizat sume de bani care anterior fuseseră deja executate integral de același executor judecătoresc.

De asemenea, Catrinoiu ar fi stabilit onorarii cu mult peste limitele legale, de până la 37 de ori mai mari decât cele prevăzute de lege.

Reprezentanții DNA au subliniat că Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. s-a constituit parte civilă în cauză, iar în urma investigațiilor s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin celor doi inculpați.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Craiova, iar DNA a propus menținerea măsurilor asigurătorii dispuse în cauză, relatează Realitatea PLUS.

Avertizori de Integritate

Learn More →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *