Ce este „Club România”: Întâlniri secrete și controverse în politica românească. Legături cu SRI

„Club România”, un grup informal și discret de reflecție, reunește personalități din diverse domenii precum politică, economie, cultură și media, stârnind de-a lungul anilor numeroase controverse.

Potrivit informațiilor, „Club România” ar fi fost responsabil pentru organizarea de întâlniri între figuri politice importante, inclusiv foști membri ai Serviciului Român de Informații (SRI).

O organizație cu legături puternice

În centrul atenției s-a aflat Bogdan Gavrilă, membru al Partidului Național Liberal (PNL), care a fost persoana de contact a organizației până în 2018, când a decedat subit la vârsta de 34 de ani din cauza unui infarct miocardic. Printre membrii remarcabili ai „Club România” se numără și Ionel Nițu, fost cadru SRI și fin al generalului Florian Coldea.

Deși au apărut fotografii de la întâlnirile acestui grup, nici o instituție a statului nu a investigat în detaliu activitățile membrilor acestui club, care include nume notabile sprijinite de personalități precum Victor Vevera și Mireille Rădoi.

Dezvăluiri controversate

În 2018, imagini apărute în presă au generat dezbateri aprinse, arătând-o pe Mireille Rădoi, fostă lucrătoare SRI, împreună cu alte persoane influente din politica românească. Aceste întâlniri, organizate aparent în secret, au ridicat întrebări legate de legăturile politicienilor cu serviciile de informații.

Potrivit Realitatea PLUS, fotografiile au fost realizate în cadrul unei conferințe organizate de „Club România” împreună cu think-tank-ul londonez „Legatum Institute”. Evenimentul a avut loc la Biblioteca Centrală Universitară Carol I, unde Mireille Rădoi era director.

Membrii clubului și implicarea lor

Victor Vevera, fost lucrător al Direcției Generale de Protecție Internă, consilier al lui Emil Boc pe vremea când acesta era prim-ministru, și lector la SRI, a fost unul dintre participanți. Vevera a fost avansat la gradul de locotenent colonel în rezervă în 2011, după ce fusese caporal.

Alți membri notabili prezenți în imagini includ: Lucian Isar, Gabriel Biriș, Cornel Visoianu, Doina Banciu (fostă directoare a Institutului Național de Cercetare în Informatică), Radu Constantin Ragea (fost secretar și subsecretar de stat în Ministerul Justiției), Dudu Ionescu, George Butunoiu, Bogdan Chirițoiu și Liviu Mureșan.

Ascensiunea Mireille Rădoi

Mireille Rădoi, care a absolvit Academia Națională de Informații în 1996 ca șefă de promoție, a avut o carieră rapidă și impresionantă. Ea a devenit conferențiar universitar doctor în comunicare politică și discipline euro-atlantice, predând la Universitatea din București, la Colegiul Național de Apărare și la SNSPA. De asemenea, a fost președintele Comisiei speciale a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra SIE.

În prezent, Rădoi ocupă postul de director al Bibliotecii Centrale Universitare, poziție obținută prin concurs, relatează Realitatea PLUS.

 

Avertizori de Integritate

Learn More →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *