Rezultatele alegerilor europene din 2024: Cine sunt politicienii români care merg în Parlamentul European- LISTA

După finalizarea procesului de numărare a voturilor exprimate la alegerile din 9 iunie 2024, România a obținut lista completă a politicienilor care vor reprezenta țara în Parlamentul European.

Cu un total de 33 de mandate disponibile pentru țară, AUR, care, deși nu s-a remarcat în mod deosebit la nivel local, s-a clasat pe locul al doilea, imediat după alianța PSD-PNL.

Alianța PSD-PNL

Alianța PSD-PNL, cu cei mai mulți reprezentanți, se clasează pe primul loc cu 19 mandate. Printre cei care vor reprezenta România în Parlamentul European se numără Mihai Tudose, Rareș Bogdan și Gabriela Firea.

AUR

Partidul AUR, care s-a clasat pe locul doi, câștigând 6 mandate în Parlamentul European. Printre cei care vor reprezenta AUR la Bruxelles se numără Cristian Terheș și Claudiu Târziu.

Alianța Dreapta Unită și alți reprezentanți

Alianța Dreapta Unită ocupă locul trei în clasament, obținând 3 mandate pentru Dan Barna, Vlad Voiculescu și Eugen Tomac. UDMR și SOS România obțin câte 2 mandate fiecare.

Astfel, Diana Șoșoacă va reprezenta UDMR la Bruxelles, iar un alt aspect notabil este prezența candidatului independent Nicu Ștefănuță în Parlamentul European.

 

 

 

Avertizori de Integritate

Learn More →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *