Teroare pe pista de biciclete: Timișoreancă grav rănită de câini agresivi în Serbia – Autoritățile, încă pasive

După o săptămână de suferințe și intervenții medicale, o tânără povestește coșmarul pe care l-a trăit după ce a fost atacată de câini pe o pistă de biciclete recent inaugurată, în timp ce se întorcea din Serbia.

Incidentul a avut loc pe o pistă finanțată din fonduri europene, iar cele două colege ale sale au reușit să scape nevătămate pedalând cu viteză.

Detalii despre atac

„Am avut un moment de panică atunci când câinii au apărut și nu am reușit să pedalez la fel de repede ca și colegele mele. Am încercat să mă liniștesc și să comunic cu ei, dar erau complet scăpați de sub control. Am avut mare noroc că nu m-au mușcat de față, gât sau vreo arteră”, a relatat tânăra.

Echipajul de ambulanță a ajuns rapid la fața locului, datorită unui incident similar petrecut pe 16 martie, când o altă persoană a fost atacată în același loc.

Colegele victimei au fost cele care au alertat serviciile de urgență și au încercat să alunge câinii. Din păcate, nici în cazul ei, nici în cazul colegului său atacat anterior, autoritățile nu au intervenit pentru a soluționa problema câinilor agresivi.

„Ulterior am aflat că și un coleg de-al meu a fost atacat în aceeași zonă de aceiași câini”, a adăugat tânăra, citată de Actualitate.org.

Context și alte incidente similare

Acest incident vine la un an după ce Ana Oros, în vârstă de 40 de ani, a fost ucisă de o haită de câini maidanezi în timp ce alerga pe malul Lacului Morii din Capitală. Ana, divorțată și mamă a unui copil de 13 ani, a căzut victimă aceleiași probleme nerezolvate a câinilor periculoși lăsați nesupravegheați.

De asemenea, recent, proprietarul unui câine care a mușcat două persoane, mamă și fiică, a fost reținut, subliniind gravitatea acestei situații, mai relatează Actualitate.org.

Incidentele tragice atrag atenția asupra necesității urgente de acțiune din partea autorităților pentru a gestiona problema câinilor agresivi.

Avertizori de Integritate

Learn More →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *