De ce nu este bine să ții magneți pe frigider, dacă suferi de această boală. Studiul care temperează preferința românilor pentru aceste ornamente

Magneții de frigider sunt obiecte decorative comune pe care mulți oameni le afișează cu mândrie în bucătăriile lor. Aceste suveniruri provin din calatoriile lor, de la prietenii care au vizitat locuri deosebite sau reprezintă cadouri simbolice de la persoane dragi.

Cu toate acestea, în ciuda faptului că aceștia par inofensivi, în realitate pot crea multe probleme, mai ales persoanelor care au anumite afecțiuni.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că un anumit tip de magnet, utilizat în multe produse comerciale cum ar fi suvenirurile afișate pe frigidere, poate interfera cu stimulatoarele cardiace și cu dispozitivele cardiace implantate și poate duce la decesul pacientului.  

Un studiu recent realizat de cercetătorii elvețieni de la Spitalul Universitar din Zurich a testat efectul magneților de neodim la 70 de pacienți cu probleme cardiace, dintre care 41 aveau stimulatoare cardiace și 29 aveau defibrilatoare cardioverter implantabile. Rezultatele studiului au arătat că micii magneți de 8 g testați au interferat cu toate dispozitivele pacienților, indiferent de marca sau tipul acestora, atunci când s-au aflat la o distanță maximă de 3 cm. 

Curse anulate, întârzieri și călători furioși pe aeroportul Otopeni după ce s-a stricat banda de bagaje

În urma rezultatelor, cercetatorii au avertizat că expunerea prelungită la magneții de neodim poate provoca daune permanente dispozitivelor cardiace sau poate interfera cu funcționarea normală a acestora.

Deși dispozitivele au funcționat din nou în mod normal odată ce magnetul a fost îndepărtat, cercetătorii au avertizat că ar putea apărea daune permanente în cazul unei expuneri prelungite. Spre exemplu, dacă o persoană ar purta o insignă care conține un magnet de neodim puternic, aceasta ar putea cauza probleme grave.

„Medicii ar trebui să avertizeze pacienții cu privire la riscurile asociate cu acești magneți.”, a declarat cercetătorul principal al studiului Thomas Wolber.

„Recomandăm, de asemenea, ca ambalajul să includă informații despre riscurile potențiale”, a completat acesta.

Praf în ochii românilor cu credite la bănci. Suma infimă cu care va scădea rata lunară, odată cu scăderea IRCC

Avertizori de Integritate

Learn More →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *