Căpsuni cu pesticide depistate în urma unor verificări făcute de Autoritatea Națională Fitosanitară la produsele românești

Printr-o bună organizare a managementului acestei acțiuni, s-a reușit depășirea numărului de probe stabilite spre a fi prelevate. Astfel, au fost analizate în laborator 233 probe, cu 19 probe mai mult față de programarea inițială a inspectorilor fitosanitari pentru această operațiune.

În urma analizării acestor probe s-a constatat existența unui număr redus de neconformități, doar 3 dintre acestea fiind depistate cu cantități peste limita legală a reziduurilor de pesticide. Așadar, procentul neconformităților este de 1,28% din totalul celor analizate, toate cele trei probe fiind determinate la căpșuni. Potrivit surselor, în urma analizelor s-au găsit căpsuni cu pesticide.

După constatarea acestor abateri s-au aplicat sancțiunile prevăzute de legislația în vigoare, respectiv amendarea producătorului și interzicerea comercializării produselor neconforme.

Fermierii ale căror produse sunt conforme au posibilitatea de a afișa rezultatele analizelor la punctele de vânzare, dovedind astfel calitatea produselor românești.

Câte grame de zahăr are un măr. Ce beneficii și câte calorii are acest fruct popular

Avertizori de Integritate

Learn More →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *