Război în Ucraina – Ziua 499 – Contraofensiva lui Zelenski avansează foarte lent – Rușii resping incursiunile ucrainene

UPDATE 04:00 Bombardamente ruseşti de la un capăt la altul al UcraineiDacă oraşul Sumi din estul Ucrainei a fost ţinta preferată a bombardamentelor ruseşti, ieri fiind lovit de 100 de ori, acum ruşii au început să bombardeze şi vestul ţării, în Liov.

Regiunea Liov se află la extremitatea vestică a Ucrainei, la graniţa cu Polonia, departe de linia frontului. Deşi Liovul nu este atacat des de ruşi, aceştia au vizat ocazional infrastructura vitală a regiunii de la începutul războiului.

UPDATE 03:00 Cehia vrea ca Ucraina să intre în NATO„Republica Cehă are interesul ca Ucraina, după ce se termină războiul, să înceapă discuţiile pentru intrarea în NATO”, a spus preşedintele ceh Petr Pavel.

De asemenea, Pavel doreşte ca Ucraina să adere la UE până la finalul anului.

UPDATE 02:00 New York Times: Biden ar urma să aprobe muniţiile cu dispersie pentru UcrainaSurse de la Casa Albă au declarat că preşedintele american Joe Biden ar urma să aprobe livrarea de muniţii cu dispersie către Ucraina, potrivit New York Times.

UPDATE 01:00 Finlanda trimite Ucrainei un nou pachet de ajutorFinlanda anunţă un pachet de ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 114 milioane de dolari. Se pare că pachetul cuprinde arme antiaeriene şi muniţie, printre altele. Ministerul finlandez al Apărării nu a oferit detalii suplimentare despre conţinutul şi transportul pachetului din motive de securitate.

Avertizori de Integritate

Learn More →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *