Ședință de Guvern – Care sunt subiectele importante de pe ordinea de zi

Proiect de hotărâre pentru Agenţia Naţională pentru Sport

Guvernul se reuneşte vineri în şedinţă, pe ordinea de zi aflându-se, printre altele, un proiect de hotărâre privind organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Agenţiei Naţionale pentru Sport.

Agenţia este o instituţie publică, subordonată Guvernului şi coordonată de prim-ministru, care are rol de sinteză şi coordonare a politicilor în domeniul sportului. Agenţia va fi condusă de un preşedinte cu rang de secretar de stat şi de doi vicepreşedinţi cu rang de subsecretar de stat.

Proiect de ordonanţă pentru Programul naţional pentru dezvoltarea producţiei interne de produse şi materiale de construcţii

Pe agenda reuniunii se mai află o analiză referitoare la proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru aprobarea şi finanţarea Programului naţional pentru dezvoltarea producţiei interne de produse şi materiale de construcţii.

Programul are ca scop stimularea producţiei locale de materiale de construcţii, reducerea dependenţei de importuri şi crearea de locuri de muncă.

Hotărâre pentru reparaţii la linia de cale ferată Stânceni – Lunca Bradului

Executivul mai urmează să discute vineri o hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru efectuarea de lucrări de reparaţii la linia de cale ferată Stânceni – Lunca Bradului, km 192+945 – 206+921.

Lucrările vizează modernizarea infrastructurii feroviare pe acest segment, care face parte din Coridorul IV Paneuropean.

Modificare a normelor metodologice privind salariile din învăţământul preuniversitar

Guvernul mai urmează să modifice anexele 1 şi 2 la Normele metodologice privind stabilirea salariilor de bază pentru funcţiile didactice de conducere de director şi director adjunct din învăţământul preuniversitar de stat, precum şi pentru stabilirea categoriilor de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat în care se normează funcţiile de conducere didactice auxiliare de contabil-şef şi secretar-şef cu nivel de studii SIM şi nivelul salariilor de bază aferente acestora, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 598/2018.

Modificarea are ca scop corelarea salariilor cu nivelul studiilor şi al responsabilităţilor funcţiilor respective.

Recunoaşterea Asociaţiei “Down Plus Bucureşti” ca organizaţie de utilitate publică

Alte două proiecte de pe agenda Cabinetului Ciolacu vizează recunoaşterea Asociaţiei “Down Plus Bucureşti” ca organizaţie de utilitate publică şi darea în folosinţă gratuită Fundaţiei Româno-Germane de Pregătire şi Perfecţionare Profesională Vladimirescu a unui imobil înscris în domeniul public al statului şi aflat în administrarea Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale – Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Arad.

Asociaţia “Down Plus Bucureşti” este o organizaţie neguvernamentală care oferă sprijin persoanelor cu sindrom Down şi familiilor lor. Fundaţia Româno-Germană este o organizaţie care promovează cooperarea profesională între România şi Germania.

Contribuţia financiară a României la programele opţionale ale Agenţiei Spaţiale Europene

Guvernul va mai aproba plata tranşei a doua a contribuţiei financiare a României pentru acest an la programele opţionale ale Agenţiei Spaţiale Europene (ESA).

Contribuţia financiară a României la ESA este de 18,5 milioane de euro pe an, iar programele opţionale vizează domenii precum explorarea spaţială, observarea Pământului, telecomunicaţii şi navigaţie.

Avertizori de Integritate

Learn More →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *