O bătrânică de 90 de ani și-a dat averea unor escroci români de frică să nu îi dea hoții năvală în casă. Metoda incredibilă folosită de conaționali

Escrocii au pretins că sunt angajați ai biroului poliției criminale de stat și au reușit să înșele femeia în vârstă. 

Potrivit informațiilor furnizate de poliție, persoane necunoscute au sunat de mai multe ori o femeie în vârstă de 90 de ani, în intervalul orar 9:30 – 20:00, și au discutat despre diverse spargeri în cartier. Infractorii i-au spus femeii că adresa ei se află pe lista unei bande de spărgători și că trebuie să își securizeze proprietatea, scrie Știri Diaspora.

Din teama indusă de presupusele amenințări din partea românilor, femeia a decis să predea comoara sa din aur escrocilor adevărați. Cei doi escroci au convins-o în cele din urmă să-și securizeze proprietatea și i-au sugerat să ascundă monedele de aur într-o pungă de pânză sub o mașină parcată în fața casei sale. Ulterior, i s-a cerut să coboare obloanele dinspre stradă.

Astfel, persoane necunoscute au putut sustrage prada fără să fie observate. Prin intermediul unui ultim apel telefonic, escrocii i-au asigurat femeii că totul este în siguranță.

Tentativă de fraudă în numele Enel! Nu deschideți mesaje care anunță deconectarea

În timpul anchetei privind presupușii angajați ai LKA (Oficiul de Investigații Criminale), s-a descoperit un bilet asupra a doi suspecți arestați dintr-o bandă românească, pe care era notată și adresa femeii.

Poliția din Bonn investighează acest caz și avertizează cu privire la escrocii care pretind că sunt membri ai familiei sau funcționari publici și anunță presupuse accidente sau spargeri iminente.

Pe baza investigațiilor actuale, poliția informează că escrocii folosesc din ce în ce mai des date personale extrase din necrologuri în timpul apelurilor telefonice. Polițiștii recomandă: “Nu dați la telefon informații despre familia sau situația financiară. Nu predați niciodată bani sau obiecte de valoare unor necunoscuți”. 

Turiști înșelați cu alba-neagra lângă turnul Eiffel. Escrocii români, săltați de poliție. Sume fabuloase câștigate de rețeaua infracțională

Avertizori de Integritate

Learn More →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *