Patronul de la „azilele groazei” cheltuia banii făcuți din suferința bătrânilor pe droguri, prostituate și lăutari

Potrivit informațiilor furnizate de procurori, într-o singură noapte, patronul de la azilele groazei a reușit să risipească suma considerabilă de 25.000 de lei în astfel de activități „recreative”.

Grupul organizat condus de Ștefan Godei a fost identificat și investigat de către procurorii DIICOT, care au concluzionat că acesta era figura centrală a afacerii ilegale cu azile de bătrâni. Conform referatului întocmit de procurori, grupul lui Godei a reușit să obțină suma de peste 3,7 milioane de lei într-un interval de timp scurt, mai precis în mai puțin de doi ani. Banii au provenit de la mai multe Direcții de Asistență Socială, inclusiv cele din Ilfov, Sectorul 3 și Sectorul 6.

Ștefan Godei își permitea să își cheltuiască o parte din acești bani pe distracții exorbitante. Potrivit probelor prezentate de procurori, aceste distracții includeau petreceri în care erau implicate droguri, prostituate și lăutari. Această afirmație confirmă comportamentul total lipsit de etică a lui Godei, care, în loc să investească în bunăstarea și îngrijirea adecvată a bătrânilor din azile, „spărgea” banii pe distracții.

 „Potrivit procesului verbal al organelor de cercetare penală din 22.06.2023 au mai reieșit date potrivit cărora Godei Ștefan Cristian dispune de sume de bani însemnate pe care le cheltuiește pentru a apela periodic la serviciile unor prostituate, pentru a își procura droguri sau sume pe care le oferă la lăutari, sens în care potrivit discuțiilor avute de acesta în seara de 26-27.05.2023, a cheltuit pentru o singură astfel de serie de distracții, într-o noapte, suma de 25.000 de lei”, arată DIICOT.

„Totodată s-a stabilit că acesta și-a construit recent o casă de locuit pe str. (…), sector 1, București și deține un teren agricol de 1,5 ha în sat (…), com. (…), jud. Ialomița”, mai spun anchetatorii.

Consiliera Gabrielei Firea s-a autosuspendat din funcție, în urma scandalului legat de azilul groazei

În intervalul 25 noiembrie 2021 – 8 iunie 2023, membrii grupului infracțional organizat condus de Ștefan Godei au reușit să obțină suma totală de 3.763.869 de lei de la DGASPC Ilfov, DGASPC Sector 3 și alte direcții/servicii din cadrul altor primării, prin intermediul conturilor Asociației “Sf. Gabriel cel Viteaz”. Cele mai mari sume au fost primite de la DGASPC Sector 3 (2.550.574 lei) și DGASPC Ilfov (1.178.233 lei). Aceste informații au fost stabilite de procurorii DIICOT în cadrul anchetei.

Ștefan Godei, în calitate de lider al grupului, și fratele său, Daniel Godei, care îndeplinea rolul de coordonator, au fost arestați preventiv pentru o perioadă de 30 de zile în cadrul acestui dosar. Potrivit procurorilor DIICOT, afacerea pe care aceștia au pus-o la cale consta în exploatarea persoanelor cu dizabilități sau aflate în situații vulnerabile, pe care le internau în condiții inumane în ceea ce presa a numit “azilele groazei”. În același timp, grupul încasa sume mari de bani de la direcțiile de asistență socială, în schimbul unor servicii fictive de îngrijire a bătrânilor.

A mai căzut un cap în scandalul azilelor groazei. Șeful DGASPC Sector 3, suspendat din funcție

Avertizori de Integritate

Learn More →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *