Vremea se schimbă radical, de astăzi. Cod galben de vânt puternic și ploi – harta potopului

Cod Galben de intensificări ale vântului

Intervalul de valabilitate pentru această atenționare meteorologică este de la 8 iulie, ora 10:00, până la 9 iulie, ora 20:00. Două fenomene distincte sunt vizate în acest mesaj: intensificări ale vântului și cantități însemnate de apă. Zonele afectate sunt specificate conform textului și hărții furnizate.

În primul rând, în intervalul menționat, vântul va suferi intensificări în anumite regiuni ale țării. Zonele vizate de acest fenomen sunt Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei, sudul și centrul Moldovei. Vitezele vântului se vor situa, în general, între 55 și 70 km/h. În zonele montane, precum Carpații de Curbură și estul Carpaților Meridionali, vor fi înregistrate rafale de vânt cu viteze care depășesc 80…90 km/h. Aceste intensificări ale vântului pot cauza disconfort și pot influența activitățile desfășurate în aer liber, precum și circulația rutieră și aeriană. Este important ca cetățenii să fie atenți la obiectele sau construcțiile care pot fi afectate de vânt și să ia măsuri de precauție adecvate.

Cod Galben de ploi

A doua avertizare de cod galben se referă la cantități însemnate de apă care vor afecta anumite județe. Acestea includ Vaslui, Galați, Constanța și Tulcea. Se prognozează precipitații semnificative în aceste regiuni, iar cantitatea de apă acumulată va depăși 20…25 l/mp. În unele zone izolate, cantitățile de apă pot chiar depăși 40 l/mp. Aceste cantități mari de precipitații pot provoca inundații locale, pot afecta infrastructura și pot crea dificultăți în trafic. Este important ca locuitorii din aceste județe să fie precauți și să ia măsuri de protecție împotriva inundațiilor, cum ar fi evacuarea în zone sigure și protejarea bunurilor personale.

În ambele cazuri, recomandările generale pentru cetățeni sunt de a fi atenți la informările actualizate ale Administrației Naționale de Meteorologie și de a urma sfaturile și indicațiile autorităților locale. Este posibil ca situația meteorologică să evolueze și să se intensifice, iar mesajul să fie actualizat în consecință.

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 8 iulie. Ploile vin să mai tempereze sufocanta caniculă

Avertizori de Integritate

Learn More →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *