Drogurile în școli, pe agenda CSAT! Klaus Iohannis: „Este un fenomen alarmant”

Drogurile în școli și consumul acestora de către elevi sunt puse pe agenda CSAT! Președintele Klaus Iohannis: „Este un fenomen alarmant”.

Președintele Klaus Iohannis pune consumul de droguri pe agenda Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT). În opinia sa, efectele, amploarea, provocările consumului de droguri reprezintă o provocare serioasă la adresa siguranței individuale și naționale

„Vreau să mă refer acum la un fenomen alarmant, cel al consumului de droguri în rândul tinerilor. Este o problemă care preocupă din ce în ce mai mult societatea noastră şi mă bucur că există un interes crescut pentru a încerca să găsim soluţii pentru a combate acest flagel.

Am decis să includ pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării acest subiect. Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede şi în şcoli, sunt o provocare serioasă la adresa siguranţei individuale şi naţionale.

În acelaşi timp, vreau să subliniez importanţa comportamentelor preventive şi responsabile. Este crucial ca tinerele generaţii să înţeleagă încă de la o vârstă fragedă pericolele şi consecinţele dramatice ale consumului de droguri, alcool şi tutun.

Prin educaţie şi conştientizare, putem construi o barieră solidă împotriva acestor ameninţări. De asemenea, este vital să implementăm programe de educaţie pentru sănătate în şcoli, care să le ofere elevilor toate informaţiile şi instrumentele necesare pentru a face singuri alegeri sănătoase”, a declarat preşedintele Iohannis, citat de Realitatea PLUS. 

 

Avertizori de Integritate

Learn More →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *