Rețeta secretului frumuseții naturale a Maicii Ecaterina – Cum se face de fapt crema de față și de păr din Aloe Vera

Maica Ecaterina de la Trapeza Monahală „Sfântul Cuvios Dimitrie Cel Nou” și „Sfântul Ierarh Grigorie Dascalu” a Arhiepiscopiei Bucureștilor deține secretul frumuseții naturale. Maica Ecaterina a dezvăluit rețeta pentru cremă de față și păr din aloe vera.

Prima utilizare documentară a acestei minunate plante datează din perioada Egiptului Antic, fiind cunoscută ca și planta nemuririi. Și atunci, ca și acum, aloe vera era renumită pentru că reda doamnelor frumusețea naturală. Iată rețeta Maicii Ecaterina.Maica Ecaterina spune că secretul frumuseții naturale constă în folosirea unei plante la fel de veche ca și istoria: aloe vera. Rețeta este simplă.

Aloe vera este o plantă miraculoasă ce poate fi folosită ca și aliment, dar și ca ingredient pentru tratamente de uz extern.

Crema pe care o vom prepara ajută și hidratează, regenerează pielea și combate efectele îmbătrânirii, ajută la repararea rănilor și a cicatricilor, chiar și a hiperpigmentării pielii.

 

Rețeta secretului frumuseții naturale: Crema de față și de păr din Aloe Vera – Ingrediente

 

150 g aloe vera

100 ml ulei de măsline

50 g unt de cocos

50 ml ulei sâmburi de struguri

***

Uleiul de măsline folosit îmbunătățește structura pielii, are efect regenerator, antiiritant. De asemenea, ajută la tratarea sângerării gingivale, a herpesului, dermatita seboreică, zona zoster, stimulează colagenul și are acțiune antiinflamatoare și antibacteriană.

Alături de ingredientele pe care le vom folosi are o acțiune cu spectru mai larg pentru tratarea mai multor afecțiuni ale pielii.

Uleiul de măsline folosit îmbunătățește structura pielii, are efect regenerator, antiiritant și este foarte bun chiar și pentru bebeluși. Și este foarte bun pentru vârfurile despicate ale părului.

 

Rețeta secretului frumuseții naturale: Crema de față și de păr din Aloe Vera – Mod de preparare

 

Spălați bine frunza de aloe vera, tăiați în bucăți și puneți în apă rece și lăsați aproximativ două ore.

Curățați apoi foarte bine, pentru că vom folosi doar partea gelatinoasă.

Puneți într-un blender ulei de măsline, uleiul de struguri, care este un foarte bun antioxidant, untul de cocos și aloe vera.

Aceste ingrediente le vom mixa și vom obține o cremă pe care o vom păstra la frigider.

Dacă doriți să aibă consistență mai solidă, puteți adăuga puțină ceară de albine. Poate fi folosită ca cremă de față și de corp, dar și ca mască de păr.

Este foarte nutritivă și ajută în combaterea căderii părului. Puneți crema în mai multe recipiente și poate fi păstrată pentru trei luni la frigider.

Dacă o veți pune la congelator, poate fi folosită timp de șase luni.

 

Sursa: retetesivedete.ro

 

Avertizori de Integritate

Learn More →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *